
Startar du också året med en riktigt god pizza? Du är inte ensam, det är ju en klassiker!
Med varmluft och pizzaläge på ugnen blir pizzan både knaprig och mjuk på samma gång, precis så som på pizzerian!
Du behöver:
Pizzadeg
Tomatsås
Pizzatopping
Gör såhär:
Pensla gärna kanterna med lite olja och förgrädda pizzabottnen i mitten av ugnen 5–8 minuter så blir den extra knaprig och mindre blöt. Bred på tomatsås och fördela mozzarellan på pizzabottnen. Grädda pizzan i mitten av ugnen på varmluftsläge ca 10 minuter, tills osten fått fin färg. Fördela skinkskivorna över pizzan och grädda ytterligare 1-2 minuter på pizzaläge (el. övervärme/grill om din ugn inte har ett färdigt pizzaläge). Strö över pinjekärnor om du vill och lägg på några basilikablad så pizzan blir Instagram-vänlig.
Sen är det bara att sätta sig ner och avnjuta en hemmagjord och smarrig pizza!

Originalreceptet är från ICA och finns HÄR.